Lågbudget i Las Vegas

Lågbudget Las Vegas

Det första som man måste hitta om man planerar en lågbudget resa till Las Vegas är en billig flygbiljett. Ett snabbt sök i skrivande stund gav oss resultat på runt 3000 kronor från Stockholm eller Köpenhamn. Det är inte så illa, det som kanske är det som kan kosta lite är att flygtiden är så lång. Oftast med ett mellanstopp på en flygplats som kan vara på ett par timmar eller fler så måste man äta och mat på flygplats restauranger är inte billigt. Men det finns ofta kiosker som säljer billigare mat och dricka och det funkar ofta fint.

När man kommer fram så är det en stor fördel att flygplatsen i Las Vegas ligger praktiskt taget nära till allt. Om man vill gå till The Strip och alla hotell så tar det faktisk inte längre tid än tre kvart. Vill man kosta på sig en taxi efter en lång resa så är man där på 5 till 10 minuter. Det kan det vara värt och det kostar mellan $10 och $15. Sen när man väl är där så har man allt inom gångavstånd och kostnader till transport hit eller dig kan man stryka från listan.

Att bo billigt i Las Vegas

Är man inte väldigt kräsen och kan tänka sig att bo lite otraditionellt för att vara Las Vegas så går det helt fint att hitta vandrarhem eller ett rum hos människor som bor där för runt 200 kronor natten. Idag så kan man med appar och via nätet hitta boende på dom flesta ställen i världen och självklart så gäller detta för Las Vegas med. Via booking sajter för boende på hotell så sök dom billigaste alternativen med dom bästa recensionerna. Var ute i god tid och man kan hitta en pärla till boende för en bråkdel av vad ett hotell skulle kosta.

Appar som Airbnb är ett strålande alternativ och det finns massor av bra alternativ om man inte har något emot att hyra hos en lokal innevånare. Är man medlem på en så kallad homeswap sajt så kan man ju undersöka i god tid om intresse finns att byta boende för en vecka eller två. Då kommer man ju verkligen billigt undan.

Äta billigt i Las Vegas

Det är alltid bäst att bo i en lägenhet där man kan laga maten själv. Och går man för ett lågbudget alternativ så finns det ofta ett kök där det är möjligt. Det går fint att hitta ställen där man kan äta för under $10 och är man riktigt duktig på att använda sig av nätet går det också att läsa recensioner från bloggare och andra som har varit i Las Vegas och hittat riktiga guldklimpar till ställen med maträtter ner till $2. Ett ställe som är billigt är tacostället Tacos el Gordo på Las Vegas boulevard med maträtter från runt $2.50. Ta internet till hjälp och man hittar lätt flera matställen med rätter runt $5. Sen så är det aldrig fel att fråga sig fram. Man vet ju själv om dom billigaste ställena där man själv bor, det gör även Las Vegas innevånare.

Gratis attraktioner

Det finns massor av ställen i Las Vegas som kostar skjortan. Men det finns också mycket att se som inte kostar en krona. Fontänen utanför Bellagio hotell är ett måste. Gillar man akvarium så kan ett besök på Silverton hotell vara en ide’. Med 160 olika arter i en stor tank och en sjöjungfru som simmar runt ett par gånger varje timme så är det något för alla barn som gillar Ariel från Disneys film. Eller vad sägs om en gratis cirkus med akrobater av alla slag på Circus Circus. Detta var bara några av massor med gratis aktiviteter som finns. Med alla pengar man sparar så kan man kanske besöka ett casino eller en show en gång under sitt besök. Det kan det vara värt.